Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης- Μπαρτσελόνα 3-1: «Βασίλισσα» στο Ελ Κλάσικο και ξανά στην κορυφή της La Liga (video)

Ρεάλ Μαδρίτης- Μπαρτσελόνα 3-1: «Βασίλισσα» στο Ελ Κλάσικο και ξανά στην κορυφή της La Liga (video)
Το Ελ Κλάσικο ανήκει στην Μαδρίτη, καθώς το Σαντιάγκο Μπερναμπόυ είδε την Ρεάλ του Αντσελότι να επικρατεί επί της Μπαρτσελόνα με σκορ 3-1.

Για ακόμη μία φορά η Μπαρτσελόνα πλήρωσε τα αμυντικά της λάθη και παρότι είχε καλύτερη εικόνα από τους «Μερένχες», είδε τους Μπενζεμά και Βινίσιους να της κάνουν ζημιά. Ο Φεράν Τόρες μείωσε στο 83ο λεπτό, γεγονός που δεν στάθηκε αρκετό για να αλλάξει η τύχη του αγώνα. Το «κερασάκι» στην τούρτα έβαλε ο Ροντρίγκο με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Έτσι, οι γηπεδούχοι προσπέρασαν τους Καταλανούς και βρίσκονται πλέον μόνοι τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (25β. - 22β).

Όσο παράδοξο και αν φαίνεται, οι παίκτες του Τσάβι έδειχναν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, έχοντας μονίμως την μπάλα στα πόδια τους και δημιουργώντας ευκαιρίες. Για ακόμη μία φορά πληγώθηκαν από την άμυνα τους, η οποία δέχτηκε δύο γκολ με χαρακτηριστική ευκολία. Το πρώτο ήρθε πριν την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, όταν ο Βινίσιους βρέθηκε αντιμέτωπος με το τέρμα, αλλά ο Τερ Στέργκεν τον νίκησε... βλέποντας στην συνέχεια τον Μπενζεμά να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει με ευκολία.

Περίπου 20 λεπτά αργότερα, ήρθε η ώρα του Φεντερίκο Βαλβέρδε. Ο 24χρονος Ουρουγουανός μέσος, βρέθηκε ολομόναχος στο ύψος της μεγάλης περιοχής και σούταρε με δύναμη, για να δει την μπάλα να καταλήγει στην δεξιά γωνία των Καταλανών.

Στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα συνέχισε να πιέζει, οι Μαδριλένοι οπισθοχώρησαν και εν τέλει δέχτηκαν γκολ. Επτά λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90', ο Φατί πραγματοποίησε φανταστική ατομική ενέργεια, σέντραρε στην καρδιά της περιοχής και βρήκε τον Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός σούπερσταρ βρήκε με τακουνάκι τον Φεράν Τόρες, ο οποίος είχε εύκολη δουλειά μπροστά σε κένη εστία.

Έτσι, στις καθυστερήσεις και σε ένα σημείο όπου οι φιλοξενούμενοι κυνηγούσαν την ισοφάριση, ο Ροντρίγκο βγήκε στην αντεπίθεση και κέρδισε πέναλτι από τον Γκαρθία. Ο Βραζιλιάνος έστησε την μπάλα στην λευκή βούλα και έγραψε τον επίλογο του ντέρμπι, με το τελικό 3-1 να φέρνει νέες ισορροπίες στην La Liga.


Οι συνθέσεις των ομάδων

Ρεάλ Μαδρίτης: Λουνίν, Μεντί, Αλάμπα, Μιλιτάο, Καρβαχάλ (88' Ρίντιγκερ), Μόντριτς (78' Καμαβίνγκα), Τσουαμενί, Κρος, Βινίσιους (85' Ροντρίγκο), Βαλβέρδε, Μπενζεμά (88' Ασένσιο)

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέργεν, Ρομπέρτο, Κούντε, Γκαρθία, Μπαλντέ (60' Άλμπα), Πέδρι (83' Κεσί), Μπουσκέτς (60' Γκάβι), Ντε Γιόνγκ, Ραφίνια (60' Φεράν Τόρες), Ντεμπελέ (73' Φατί), Λεβαντόφσκι

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0